Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα όνειρα του Αλέξη


Σήμερα 11 Δεκεμβρίου, ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού...δεν κάναμε μάθημα...(είναι η τρίτη μέρα στη σειρά που δεν κάναμε μάθημα...γιατί η κυρία μας απεργούσε).
Μόνο μιλήσαμε...μιλήσαμε πολύ...Η κυρία μας είπε να γράψουμε σ΄ ένα λευκό χαρτί τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τα γεγονότα που έγιναν αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Ο Πασχάλης είχε μια υπέροχη ιδέα. Να ζωγραφίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και να τις κρεμάσουμε στα κλαδιά του. Ζωγραφίσαμε, κι εκτός από τις δικές μας ζωγραφιές φτιάξαμε όλοι μαζί ένα μεγάλο δέντρο που το βάψαμε κόκκινο και μαύρο και στα κλαδιά του κρεμάσαμε "τα δώρα" που πήρε φέτος ο Αλέξης (έτσι ονομάσαμε όλες αυτές τις λέξεις). Μιλήσαμε για όλα. Ανοιχτά...Είπαμε τη γνώμη μας, είπε και η κυρία τη δική της και ξέρετε πού καταλήξαμε; Ότι για ότι γίνεται σ΄ αυτόν τον κόσμο οι μόνοι αθώοι είναι τα παιδιά... Και πως πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε, να μην μας χειραγωγούν εύκολα όσοι έχουν συμφέρον. Και πώς το μεγαλύτερο και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού... είναι να ονειρεύεται... Μη μας το στερείτε...






7 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

Nαι.. έτσι είναι..
Οι αθώοι ειναι τα παιδιά.
Ομως και πολυς άλλος κόσμος..
Λίγοι είναι εκείνοι που δημιουργούν τα προβλήματα στους πολλους .
Δεν ειναι ευκολο να το αναλύσω εδώ .
Ειναι ομορφο να σκεφτεσαι τον Αλέξη και να φτιαχνετε ζωγραφιες για κεινον.
Ομως μη σας μαυρισει την δικη σας ψυχή αυτο το συμβάν.
Ζωγραφίστε όμορφα χρωματιστά δεντρα , χαμογελάστε και μην βαζετε κατω το κεφαλι
Η ζωή για να ναι ομορφη πρέπει να παλευουμε .
Και σεις που ειστε τόσο νεοι εχετε αυτην την δυνατότητα να το καταφερετε.
Χαμογελάστε γιατι το χουμε ολοι μας αναγκη..

Να στε καλα

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Η μικρή μου φωνή δεν εχει τη δυνατότητα να φυλάξει όλα τ' όνειρα για σας. Μακάρι να μπορούσα να τα φυλακίσω σ' ένα πολύχρωμο κουτί και να σας τα δώσω με όλη μου την αγάπη. Όμως δεν μπορώ κι ακουμπώ σε σας τη σκέψη μου και την ευχή μου για ένα αύριο όπου ελεύθερα θα μπορείτε να χαίρεστε τη ζωή.
Καλημέρα σε όλους.

το πετάλι είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά και σε σένα δασκάλα, για τις δημιουργίες σας πάνω σε ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Μέσα από τις συζητήσεις αυτές προκύπτουν οι αυριανοί σκεπτόμενοι πολίτες. Και όταν οι συζητήσεις συνοδεύονται από δημιουργικές εργασίες, τότε προκύπτουν οι πολίτες που σκέπτονται και δρούν συνάμμα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΤΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΑΔΙΚΙΑ
ΒΙΑ
ΑΙΜΑ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στη δασκάλα για την όμορφη σελίδα. Το ηλιοτρόπιο στρέφεται προς τον ήλιο ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά

Ανώνυμος είπε...

ο θανατος ειναι το οτι χειροτερο για ολους μας.στον κοσμο που ζουμε εχουμε δει πολλα τετοια πραγματα



πασχαλης

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΗ ΤΙ ΑΦΗΣΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ!ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2008!!!!